Het grootste deel van de materialen, die nodig zijn voor het bouwen van een zonne-energie opslagsysteem zijn te koop bij installateurs, bouwmarkten.

Enkele speciale onderdelen zoals kant en klare zonnekollectoren buffer/opslagvaten, regelsystemen (delta-T), pompen, propyleenglycol (niet giftige antivries) en diverse andere materialen zijn door HRsolar  leverbaar. Mail to: www.hrsolar.nl

HRsolar brengt complete zonneboiler bouwpakketen van een getest concept op de markt. De kollector zelf is hierin een fabrieksmatige component. Het zelf ontwerpen en bouwen hiervan is gewoonlijk zinloos. Hi-tech kollectoren van 3 m2 zijn los te koop.

Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling complete systemen voor u te ontwerpen, te (ver)bouwen en te installeren. We maken er dan ook geen  offertes voor.

 

U MOET U ZELF “ZAAIEN” OM DAARNA ZONNE-ENERGIE TE OOGSTEN!

 

Documenten (een boek) met uitgebreide informatie en werkwijze worden nu geschreven. Deze documenten, voor zover al beschikbaar, zijn te vinden op  DOWNLOAD INFO pagina .

De keuze van de materialen moet beslist zodanig zijn, dat de operationele levensduur van het zonneboilersysteem minimaal  25 jaar is. Het systeem moet liefst onderhoudsvrij zijn.

Het gebruik van goedkope of  inferieure materialen is absoluut  zinloos. Reparatie- en bovenmatige onderhoudskosten doen het voordeel van een zonneboilersysteem SNEL teniet.

Op basis van het zelf bouwen :

Bij  ongeveer 3 m2 oppervlak en 100 liter opslag, zal afhankelijk van systeemopties uw kostprijs tussen   € 1000 en € 1500 liggen. Een standaard industrieel gebouwd systeem (3 m2/100 liter) kost u minimaal € 2000 incl. BTW en excl. transport en installatiekosten. De grootste kostenposten zijn het absorbtiepaneel(kollector), geïsoleerde koperen/RVS opslagvat en de electronische Delta-T regelaar. In de praktijk komt het er op neer dat bij de huidige gasprijs pas na ongeveer 5 jaar de aanschafkosten (incl renteverlies) van het zelfbouwsysteem eruit zijn , en dus dan pas de zonne-energie echt gratis is. Het moet betaald worden uit de besparing (€ 175/jaar) op uw energierekening. Als de gasprijs en ecotax blijven stijgen  (wat nu al realiteit  is, zie hier) zijn de kosten er natuurlijk sneller uit er wordt het bezit van een zonneboilersysteem op termijn ook financieel aantrekkelijker. Een echte, duurzame investering!

 

Bij veel te dure kant en klare “professioneel“ geïnstalleerde systemen spaart u alleen het milieu en bijna nooit uw portemonee. Dit geldt bijna altijd voor PV zonnepanelen.

 

ALS U HET MILIEU EEN  WARM HART TOEDRAAGT EN UW PORTEMONEE HET TOELAAT, SPEELT DE PRIJS VAN HET SYSTEEM UITERAARD GEEN DOORSLAG- GEVENDE ROL VAN BETEKENIS. MAAR BOUWT HET ZELF, DAN  ZEGT U TEGEN IEDEREEN DIE HET MAAR HOREN WIL:

 

IK HEB EEN ZONNEBOILER INSTALLATIE, DIE  IK ZELF GEBOUWD HEB!

SOLES-2

ZONNEBOILERSYSTEEM

2,8 m2 kollector, 150 liter opslag

Regelsysteem: RESOL DELTASOL Plus

HAAL ZELF DE ZON IN HUIS

“HOTFILL” wasmachine systeem

80 liter regenwater opslag

Staat in serie met het primaire SOLES-2

kollector circuit

Tekstvak: In contact komen:

Telefoon: 0623993566 (tussen 10.00 en 17.00 uur)

Servatiusstraat 2

2382 XS   ZOETERWOUDE-RIJNDIJK

 

 

Bij voorkeur mail to:  solinfo (ALTIJD ANTWOORD)

Zie voor specifieke E-mail adressen de DOWNLOAD INFO pagina

 

 

 

COPYRIGHT: LOCUTIS ENERGY SYSTEMS

Last Update:   8 juli 2014

 

DOWNLOAD INFO

LINKS

METEN IS WETEN(GRAFIEKEN)

NAAR EERSTE PAGINA

ENERGIE & VERBRUIK