Klik  HIER voor actuele en statistische gegevens

 

Voor het regelen van het systeem de microprocessor gestuurde RESOL Deltasol Plus, Delta-T regelaar geļnstalleerd ( zie foto op de vorige pagina) in het systeem met de zonnecollector op de eerste bladzijde ( 2,8 m2)  Door het meten van het debiet (pompstand 3, 100%=~213 l/h) in het circulatiesysteem en de temperatuurval over de warmtewisselaar in het opslagvat, is het afgegeven energiehoeveelheid (kWh) te berekenen. Op de display van de microprocessor regelaar wordt keurig het cummulatieve energiehoeveelheid in kWh weergegeven. Elke 5 minuten worden alle waarden in een dagfile opgeslagen. De regelaar is hierbij door middel van een RS232 kabel aan een oude laptop verbonden, die als data-logger fungeert binnen een LAN. Elke dag wordt er een nieuwe file aangemaakt met 289 records. Elk record bevat 18 velden/meetwaarden. De cummulatieve dagelijkse hoeveelheid energie is ondergebracht in bovenstaande 3-D grafiek. Er is ook een grafiek van het dagelijkse systeemvermogen in kW en de werkingsduur (pomp-uren) per dag.

Bijkomend is dat het ook relatief weergeeft hoeveel zonne-energie er in Zoeterwoude is afgeleverd per dag op een oppervlak van 1,0 m2. Het is gebleken, dat dit geen direct vol zon-licht behoeft te zijn als de temperatuur van het opslagvat maar laag genoeg is.

 

Er bestaat zoiets als:

WYSIWYG

De grootste voldoening is te zien dat het werkt en

HOE!!

CUMMULATIEF ( sinds 1 januari): 521,957 kWh (1,879 GJ)

GEMIDDELD per dag/m2 (151) 1,23 kWh (4,44 MJ)

VERGROOT

+

UITLEG

LET OP !

ONDERSTAANDE GRAFIEK KAN ALLEEN INGELEZEN WORDEN IN EXCEL 97/2000/2002 of hoger

 

Klik op onderstaande grafiek om de spreadsheet binnen te halen en EXCEL te starten of klik HIER. (MS EXCEL moet wel op uw machine staan)

Tekstvak: In contact komen:

Telefoon: 0623993566 (tussen 10.00 en 17.00 uur)

Servatiusstraat 2

2382 XS   ZOETERWOUDE-RIJNDIJK

 

 

Bij voorkeur mail to:  solinfo (ALTIJD ANTWOORD)

Zie voor specifieke E-mail adressen de DOWNLOAD INFO pagina

 

 

 

COPYRIGHT: LOCUTIS ENERGY SYSTEMS

Last Update:   8 juli 2014

 

HAAL ZELF DE ZON IN HUIS

DOWNLOAD INFO

LINKS

HET PRIJSKAARTJE

ENERGIE & VERBRUIK

NAAR EERSTE PAGINA